Cikkek archívuma

Pogácsák, stanglik

2014.06.11 16:31
Szezámmagos stangli Fél kg teljes kiőrlési búzaliszt, 2-3 dkg élesztő, tengeri só, 3-4 evőkanál pirított, durvára darált szezámmag, 1-2 csésze hidegen sajtolt olaj, víz. Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverve felfuttatjuk, közben a lisztet az olajjal jól összedolgozzuk, bedörzsöljük....

Spenótból

2014.06.11 16:30
Paraj pástétom – kenyérre   Egy marék friss, jól megmosott parajt puhára főzünk és összemixeljük. 3-4 db hagymát apróra vágunk és megdinszteljük kevés olajon, sóval, vegetával ízesítjük és két db főtt krumplival az egészet simára mixeljük, végül 10 deka vajjal kikeverjük. Teljes kiőrlésű...

Saláta főzelék

2014.06.11 16:29
Saláta főzelék   A megtisztított fejes salátát kis darabokra vágjuk és 4-5 szem apróra vágott krumplival sós vízben megfőzzük. Lehet rántva és lehet habarva is készíteni. Vagy két – három kanál liszttel rántást készítünk és apróra vágott kaprot teszünk bele, ezzel berántjuk, Vagy 2 deci 12%-os...

Kapros - majonézes

2014.06.11 16:29
Kapros – majonézes tojássaláta   Főtt tojást apróra vágunk és friss-kapros – majonézzel leöntjük   Kapros – majonézes zöldborsó saláta   Fél kg. friss zöldborsót megpárolunk kevés vízben egy kevés sóval. Ha kihűlt, beledarabolunk 3-4 db főtt tojást, és kapros majonézzel...

Kapros saláta krémleves

2014.06.11 16:28
Kapros saláta krémleves   Két fejes salátát leveleire szedünk, és alaposan megmosunk, 3-4 szem krumplival feltesszük főni. Kézi késes mixerrel simára mixeljük. Egy kanál liszttel kevés olajon rántást készítünk, kaprot teszünk bele, a mixelt salátára tesszük, tejjel a megfelelő sűrűségűre...

Paraj krémleves

2014.06.11 16:27
Paraj krémleves    A tisztított spenótot sós vízben, 2-3 szem krumplival feltesszük főni. Összemixeljük, 1-2 cikk fokhagymával, kevés szerecsendióval ízesíthetjük, egy evőkanál tejfölt vagy két evőkanál joghurtot simára keverünk benne, majd pirított zsemlekockával tálaljuk.

Paraj fasírozott

2014.06.11 16:27
Paraj fasírozott   Kb. fél kg tisztított spenótot kevés vízben megfőzünk, és késsel apróra vágjuk. (nem turmixoljuk!) Egy doboz szójás fasírtport (minden üzletben kapható) – két deci vízben beáztatunk, 3-4 szem krumplit kevés vízben puhára főzünk és áttörjük, teszünk bele két evőkanál...

Karfiolos zöldborsó pörkölt

2014.06.11 16:26
Karfiolos zöldborsó-pörkölt   Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, kb. ugyanolyan mennyiségű/súlyú zöldborsó, 1 csésze sós vízben előfőzött szójakocka, 2 db főtt tojás.   Két fej vöröshagymát olajon megpárolunk, hozzáadjuk a tisztított, kissé előpárolt zöldborsót és karfiolt, valamint az...

Zöldborsó krémleves

2014.06.11 16:26
Zöldborsó krémleves   Fél kg. gyenge cukorborsót 3-4 szem tisztított burgonyával összefőzzük, leturmixoljuk, 2 deci kefirt vagy jughurtot keverünk bele, fehér borssal, szerecsendióval, sóval és apróra vágott kaporral ízesítjük, egy-két percig együtt főzzük az egészet és pirított zsemlekockával...

Kovászos uborka

2014.06.11 16:25
Sváb kovászos uborka recept: Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.  Erre 1 sor karikára vágott nyers  burgonyát.  /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a...
Tételek: 921 - 930 ból 1956
<< 91 | 92 | 93 | 94 | 95 >>