Cikkek archívuma

Kapormártás

2014.06.11 16:24
Kapormártás   2 evőkanál lisztet szárazom megpirítok, vízzel, szója tejjel vagy tehéntejjel felengedem, simára keverem. Sok friss kaprot (esetleg fagyasztottat) apróra vágok és tejföllel besűrítem.  

Rakott, sült vegyestál

2014.06.11 16:24
Rakott sült vegyes tál   1 bögre rizst elkészítek (megpirítom, két bögre vízzel felengedem, kevés só). ¼ kg száraztésztát bő sós vízben kifőzök. Mindenféle zöldséget, ami található, kevés vízben megpárolom. (Lehet mexikói zöldségkeverék, vagy sárgarépa, krumpli, zöldség, zeller, karalábé,...

Sütőtök krémleves

2014.06.11 16:23
Sütőtök krémleves  1/3 rész darabolt krumplit 2/3 rész darabolt sütőtökkel, 1 fej vöröshagymával, 1-2 babérlevéllel, pici sóval kevés vízben puhára főzünk. Kivesszük a babérlevelet és egy kis növényi tejszínnel vagy tejföllel (liszt nélkül) össze turmixoljuk. Pirított tökmaggal vagy pirított...

Rakott mütyi

2014.06.11 16:22
Egy zacskó száraztésztát kifőzök. Pörköltet készítek hagymával, karfiollal, gombával vagy kukoricás borsóval vagy kelkáposztával vagy mexikói salátával vagy zöldbabbal vagy brokkolival Ízesíteni lehet köménymaggal, majoránnával, borsikafűvel vagy kaporral, bazsalikommal, piros paprikával,...

Prósza

2014.06.11 16:21
Krumpli prósza   4-5 nagyobb krumplit nyersen lereszelünk egy nagy fej vöröshagymával, teszünk bele sót, egy bögre lisztet, 2-3 db tojást. Jól összekeverjük. Tepsibe öntjük, szétterítjük, megsütjük. Amikor megsült, hat részre vágjuk, megfordítjuk a tepsiben és még öt percig sütjük.

Töltött káposzta

2014.06.11 16:20
Töltött káposzta a.Hozzávalók: 1 fej egész savanyított káposzta 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd foghagyma, 1 padlizsán, ½ kg gomba, 1 csésze szójagranulátum (előfőzve) 2 csésze rizs, 2 kanál olaj, ½ kg. savanyúkáposzta (szeletelt) só b.Elkészítés módja A rizst megfőzzük. A gombát és a padlizsánt...

Tört bab

2014.06.11 16:20
Tört bab a.Hozzávalók: 2 csésze szárazbab ½ kg sárgarépa 2 zöldséggyökér, szójatej, 5 gerezd foghagyma ½ dl. olaj pirospaprika, só. b.Elkészítés módja: Az előző este beáztatott babot a sárgarépával és zöldséggyökérrel megfűzzük. A kihűlt és leszűrt babot és zöldségeket a többi hozzávalóval...

Tésztasaláta

2014.06.11 16:19
Tésztasaláta a.Hozzávalók: ½ kg. gomba, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd foghagyma, 2 kanál olaj, só, ½ kg. száraztészta (Hosszúmetélt vagy széles tészta) ½ kg. paprika, ½ kg. paradicsom, 1 csomó zöldhagyma. b.Elkészítés módja: A gombát a hagymán és foghagymán és olajon megpároljuk. A tésztát...

Tofus spenótleves

2014.06.11 16:19
Tofus spenótleves a.Hozzávalók: 12 csésze víz, 1,5 csésze rizs 1 kanál vegeta, 1 hagyma apróra vágva. 5 cikk reszelt foghagyma, ½ kg. tofu kockára vágva, só, 1 citrom leve, 2 kanál olaj, 3 kanál élesztőpehely, 2 kanál kapor, ½ kg. spenót b.Elkészítés módja: A hagymát és foghagymát az olajon...

Mexikói leves

2014.06.11 16:18
Mexikói leves a.Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 paprika, 2 kanál olaj, 2 csésze szárazbab, 1 csésze rizs, 1 doboz kukorica-konzerv, 1 liter paradicsomlé, 5 gerezd foghagyma, kevés kömény, só. b.Elkészítés módja: A hagymát és a paprikát megpároljuk. A babot és a riszt külön megfőzzük. Összeöntjük...
Tételek: 931 - 940 ból 1956
<< 92 | 93 | 94 | 95 | 96 >>