Diókolbász
Diókolbász
Nagy adag!
30 dkg reszelt füstölt (karaván) sajt. 30 dkg darált dió, egy nagy fej fokhagyma apróra reszelve a dió között. 5 egész tojást jól felverni. 8 kanál búzadara és egy púpozott ek piros porpaprika. Ez ugyebár 3 edényben van. (Reszelt sajt, darált dió fokhagymával és a tojás) Kb 1 órát állni kell hagyni, hogy a búzadara megszívja magát. A három részt jól összedolgozzuk. Kis kolbászformákat készítünk és forró olajban kb 3 percig sötjük, közben egyszer átforgatjuk. Tehát NEM kell megsütni, csak kívül egy kicsit legyen zsemleszínű. Utána leöntjük az olajat, és feltöltjük annyi vizzel, h a kolbászokat éppencsak ellepje. Lassú tűzön addig pároljuk, míg az összes víz elpárolog. Közben párszor megfordítjuk. Kiszedjük. Jól szeletelhető, nagyon finom! Jó étvágyat.