Hatlapos
Hatlapos
Tészta:
60 dkg lisztet összegyúrjuk 1 csomag szalakálival, 10 dkg margarinnal, fél dl ecettel, 3db tojássárgájával, 15 dkg porcukorral, fél dkg sóval és kb. 1dl tejjel. (anny tejet gyúrjunk hozzá, hogy nyújtható legyen de ne ragadjon)
A tésztát 6 részre vágjuk, majd kinyújtjuk őket. Sütőlemezre tesszük, és sütés előtt villával megszúrkáljuk őket.
170C'-on kisütjük pár perc alatt a lapokat. Vigyázzunk, hogy a lapok színe szép fehér maradjon sütés után is! A kisült tészták kemények lesznek, ne lepődjük meg...
Krém:
50 dkg cukrot felolvasztunk (barnára karamellizáljuk), majd nagyon óvatosan felengedjük 1 liter tejjel. A cukor meg fog keményedni a hideg tejtől. Lassan melegítve fel tudjuk olvasztani a karamellizált cukrot, majd felforraljuk.
8 dkg kukoricakeményítőt kikeverünk 1dl langyos tejjel
A keményítős oldatot hozzáöntjük a forrásban lévő karamelles tejhez. Folyamatosan keverjük (kb.1 percig), amíg besűrűsödik. Ebből egy sűrű pudingszerű masszát kapunk, amit kihűtünk
A félig kihűlt pudingot kikeveverjük 25 dkg margarinnal.
Töltés:
Tálcára tesszük a kisült tésztát, majd erre töltjük a krémet. Rátesszük a következő tésztát, majd a következő krémet.... és így tovább...
Ha betöltöttük a sütit egy tálcát teszünk a tetejére. A tálcára tegyünk valamilyen súlyt, hogy össze tudjuk préselni egy kicsit a tésztákat a krémmel.
4-5 óra préselés után bevonjuk a süti tetejét olvasztott csokival. Ha a csoki megdermedt szeletelhetjük.
Minimum egy napig állni kell hagyni a hűtőben!