Karfiolos zöldborsó pörkölt
Karfiolos zöldborsó-pörkölt
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, kb. ugyanolyan mennyiségű/súlyú zöldborsó, 1 csésze sós vízben előfőzött szójakocka, 2 db főtt tojás.
Két fej vöröshagymát olajon megpárolunk, hozzáadjuk a tisztított, kissé előpárolt zöldborsót és karfiolt, valamint az előfőzött szójakockát, ízesítjük oregánóval, bazsalikommal, piros paprikával, őrölt köménnyel, friss kaporral és majoránnával. Lassú tűzön, keveset keverjük, hogy a karfiol ne essen szét. Amikor megpuhult, rákarikázzuk a két db főtt tojást, még egy percig pároljuk, és rizzsel, tört krumplival vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Friss kapor helyett a szárított is jó, a zöldborsót és a karfiolt helyettesíthetjük gyönge babbal, zöldbabbal, brokkolival vagy bármilyen idényzöldséggel.