Kovászos uborka
Sváb kovászos uborka recept:
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.
Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát.
/Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./
Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok .
Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhatsz a családodnak!
Én egy esztergomi,Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálod, nem bánod meg.
Jó étvágyat !