Pástétomok
Gombapástétom
Készíthetjük konzerv, friss csiperke vagy saját gyűjtésű vegyes (fagyasztott) gombából is.
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, és vizes olajon megdinsztelünk. Teszünk rá pirospaprikát, 1 kk. őrölt lestyánt, és 1 kk. őrölt majorannát. Rátesszük a gombát, puhára pároljuk, teszünk rá 1 bögre főtt babot (lehet konzervbab, de lehet, pl. a készülő babfőzelékből szűrőkanállal kivenni egy bögrényi főtt babot). A gombával összeturmixoljuk. Teljes kiőrlésű búzából készült kenyérrel nagyon finom!
Sárgaborsó pástétom
1 közepes fej vöröshagymát apróra vágunk, és kevés vízzel, olajon megdinszteljük. Szórunk rá egy kk. pirospaprikát (lehet benne egy kis csípős is), majorannát és őrölt köményt.
Egy bögre feles sárgaborsót puhára főzünk teszünk bele egy evőkanál vegetát és a dinsztelt hagymával összeturmixoljuk.
Teljes kiőrlésű búzából készült kenyérrel nagyon finom!