Receptek

Paraj krémleves

2014.06.11 16:27
Paraj krémleves    A tisztított spenótot sós vízben, 2-3 szem krumplival feltesszük főni. Összemixeljük, 1-2 cikk fokhagymával, kevés szerecsendióval ízesíthetjük, egy evőkanál tejfölt vagy két evőkanál joghurtot simára keverünk benne, majd pirított zsemlekockával tálaljuk.

Zöldborsó krémleves

2014.06.11 16:26
Zöldborsó krémleves   Fél kg. gyenge cukorborsót 3-4 szem tisztított burgonyával összefőzzük, leturmixoljuk, 2 deci kefirt vagy jughurtot keverünk bele, fehér borssal, szerecsendióval, sóval és apróra vágott kaporral ízesítjük, egy-két percig együtt főzzük az egészet és pirított zsemlekockával...

Karfiolos zöldborsó pörkölt

2014.06.11 16:26
Karfiolos zöldborsó-pörkölt   Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, kb. ugyanolyan mennyiségű/súlyú zöldborsó, 1 csésze sós vízben előfőzött szójakocka, 2 db főtt tojás.   Két fej vöröshagymát olajon megpárolunk, hozzáadjuk a tisztított, kissé előpárolt zöldborsót és karfiolt, valamint az...

Kovászos uborka

2014.06.11 16:25
Sváb kovászos uborka recept: Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.  Erre 1 sor karikára vágott nyers  burgonyát.  /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a...

Rakott, sült vegyestál

2014.06.11 16:24
Rakott sült vegyes tál   1 bögre rizst elkészítek (megpirítom, két bögre vízzel felengedem, kevés só). ¼ kg száraztésztát bő sós vízben kifőzök. Mindenféle zöldséget, ami található, kevés vízben megpárolom. (Lehet mexikói zöldségkeverék, vagy sárgarépa, krumpli, zöldség, zeller, karalábé,...

Kapormártás

2014.06.11 16:24
Kapormártás   2 evőkanál lisztet szárazom megpirítok, vízzel, szója tejjel vagy tehéntejjel felengedem, simára keverem. Sok friss kaprot (esetleg fagyasztottat) apróra vágok és tejföllel besűrítem.  

Sütőtök krémleves

2014.06.11 16:23
Sütőtök krémleves  1/3 rész darabolt krumplit 2/3 rész darabolt sütőtökkel, 1 fej vöröshagymával, 1-2 babérlevéllel, pici sóval kevés vízben puhára főzünk. Kivesszük a babérlevelet és egy kis növényi tejszínnel vagy tejföllel (liszt nélkül) össze turmixoljuk. Pirított tökmaggal vagy pirított...

Rakott mütyi

2014.06.11 16:22
Egy zacskó száraztésztát kifőzök. Pörköltet készítek hagymával, karfiollal, gombával vagy kukoricás borsóval vagy kelkáposztával vagy mexikói salátával vagy zöldbabbal vagy brokkolival Ízesíteni lehet köménymaggal, majoránnával, borsikafűvel vagy kaporral, bazsalikommal, piros paprikával,...

Prósza

2014.06.11 16:21
Krumpli prósza   4-5 nagyobb krumplit nyersen lereszelünk egy nagy fej vöröshagymával, teszünk bele sót, egy bögre lisztet, 2-3 db tojást. Jól összekeverjük. Tepsibe öntjük, szétterítjük, megsütjük. Amikor megsült, hat részre vágjuk, megfordítjuk a tepsiben és még öt percig sütjük.

Tört bab

2014.06.11 16:20
Tört bab a.Hozzávalók: 2 csésze szárazbab ½ kg sárgarépa 2 zöldséggyökér, szójatej, 5 gerezd foghagyma ½ dl. olaj pirospaprika, só. b.Elkészítés módja: Az előző este beáztatott babot a sárgarépával és zöldséggyökérrel megfűzzük. A kihűlt és leszűrt babot és zöldségeket a többi hozzávalóval...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>